HOURLY COMICS DAY 2014

 

 

 

(YouTube link!)

(* Actually Morocco, not Algeria … that’s how fast I was working.)

 

 

(YouTube link to Let It All Go)

 

 

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

My previous hourly comics:

20132012 | 2011 | 2010 | 2009

Filed under Misc. comics · Tagged with , , ,

Comments

2 Responses to “HOURLY COMICS DAY 2014”
 1. Ainur says:

  Mmm, kaffe med vaniljsojamjölk! Jag upptäckte det bara för någon månad sen då grädden var slut. Det håller ju mycket längre också.

  Coolt att du jobbar med Ville Tietäväinens album. Den är jättedeprimerande men det mest deprimerande är att det finns troll som tycker att den skulle kunna användas som propaganda för hålla flyktingar borta från Europa. Jag har kanske berättat om det, men för ett par år sedan var jag på ett seminarium om serier och politik där en sannfinländare med strålande leende föreslog att albumet översättas och delas ut i flyktingläger i tredje världen. Ville Tietäväinen var i publiken och såg helt chockad ut. Det var ju också en helt idiotisk idé om man tänker på hur folk har det i flyktingläger i konfliktområden. De är väl i allra högsta grad medvetna om riskerna, men de vet också vilka risker det innebär att stanna kvar.

  Dröm-schipperken är OND.

 2. Tinet says:

  Jah, problemet med den boken är nog att den inte vill skriva läsaren på näsan, antar jag, och förklarar därför extremt lite om orsakerna till att det är så här och varför folk vill till Europa, dvs. att Europa utsuger andra delar av världen sedan århundraden. (Det finns bara små hintar om det, t.ex. att smugglaren nämner att han är f.d. fiskare men fick ge upp det när de europeiska fiskeflottorna tömt havet.) Så folk som inte vill fatta nåt behöver inte göra det heller.

  Jag läste en recension nånstans där den finska recensenten mest bara var deprimerad och var osäker på vad hon skulle tycka, och trodde att huvudpersonen nog borde ha stannat hemma. Min redaktörkollega kände sig också jättedeprimerad av den. Det vore nog bättre om den gjorde även folk utan förkunskaper *arga* istället för ledsna …