Drivgods nu även i den vanliga storkapitalistnätbokhandeln

Drivgods fanns tills nyligen bara i Epix egen nätbokhandel samt hos Staffars Serier. Men nu finns den även att inhandla hos Bokus, Adlibris och andra stora nätbokhandlare. (Det är en medveten policy hos Epix att fördröja släppet till nätbokhandeln – i kampen mot storkapitalistnätbokhandeln, för biblioteken och småkapitalistförlaget – inte ren inkompetens.)

I skrivande stund saknas mystiskt nog mitt namn i posterna hos de stora nätbokhandlarna, så man får söka på “Drivgods” för att hitta boken. (Samma sak med Giftets flod av Gilbert Hernandez, som verkar ha lagts upp samtidigt.) [Uppdatering: Nu verkar det ha fixats!]

För mig personligen gör det ingen skillnad var du köper boken, jag får lika mycket/lite royalties per såld bok oavsett vilket.
Men som man ser kostar den mindre hos Epix och Staffars. Köper man enbart Drivgods är den klart överkomligast direkt från Epix, för 295 kr plus 15 kr frakt.
Fast det finns nog scenarier då det lönar sig att beställa via Bokus och dylikt ändå, exempelvis om man beställer många böcker från olika förlag samtidigt, och tycker att det är bekvämare att handla allt på ett ställe. Flera av de stora näthandlarna erbjuder dessutom gratis frakt, vilket kan jämna ut det hela.

Men ja, erkänt jobbigt i valfrihetshetsens frimarknads-Sverige med dessa rörliga bokpriser och varierande fraktvillkor!

Om allt bara känns jättedyrt kan man så klart även låna Drivgods på många bibliotek i hela Sverige – var den finns kan man kolla in till exempel hos Bibliotek.se! Och om den inte finns på just ditt närmaste bibliotek kan du be dem att köpa in den, till glädje för hela din kommun. :3

* * *

Apropå bibliotek, jag fick just reda på att Drivgods är bland de 284 barn- och ungdomstitlarna (av c:a 1700 utgivna titlar i år) i Barnbokskatalogen från Kulturrådet, och även bland de 100 utvalda titlarna på Barnbokskatalogens affisch. (Tillsammans med många andra fantastiska böcker, som t.ex. Det är en gris på dagis.) Katalogen kom ut i september, så jag vet inte om den fortfarande finns ute på biblioteken …

Filed under Driftwood · Tagged with

Comments are closed.